Remote freelance opdrachten


Sinds de uitbraak van het Corona-virus heeft thuis werken een grote vlucht genomen. Op Freelapp.nl vind je freelance opdrachten die (deels) remote kunnen worden uitgevoerd. Kun jij vanuit huis goed presteren? Dan zijn deze remote freelance opdrachten misschien wel geschikt voor jou!

Sterkte stijging van het aantal remote freelance opdrachten

Sinds de 2e helft van het jaar is het aantal freelance opdrachten dat (deels) remote kan worden uitgevoerd sterk gestegen. Veel opdrachtgevers hebben geconstateerd dat freelancers die (deels) vanuit huis werken goed presteren. Het aantal dagen dat je thuis werk kan variëren. Bij de ene opdrachtgever werk je volledig remote, bij een andere opdrachtgever kan het deels thuis werken zijn en deels op locatie. Ook wordt soms vermeld dat in de toekomst er weer meer op locatie gewerkt zal worden.

Kansen door remote werken

Dankzij remote werken heb je minder reistijd. Ook is het rustiger op de weg. Daardoor is het nu misschien mogelijk om een opdracht te zoeken waarvan de opdrachtgever verder weg is dan je voorheen zou willen. De reistijden zijn nu korter door het ontbreken van files. Als het thuiswerken gangbaar blijft in 2021, betekent dat dat je dan ook sneller op locatie bent dan voorheen.

Remote werken vanuit het buitenland of voor een buitenlands bedrijf

Remote werken biedt ook kansen om een opdracht aan te nemen voor een buitenlands bedrijf! Of om door te werken voor je opdrachtgever als je niet thuis bent, maar op vakantie. Het is vaak wel verstandig dit laatste van te voren te bespreken met je opdrachtgever.