Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Business Consultant Open Source Monitoring Tooling - Apeldoorn, Gelderland

2019-05-10 03:32:09
Startdatum        : 27-5-2019
Einddatum        : 31-7-2019
Optie tot verlenging     : Ja
Aantal uur per week    : 24,00
    

Aanleveren kandidaten:

Aanleveren (NL): 
Een naar de aanvraag geschreven MPP (maximaal 5 pagina's!) + ALLE eisen (KO) en wensen stuk voor stuk beantwoord met Ja/Nee én kort aangetoond uit CV + Skill-level 
+ ALLE voorletters en geboortedatum volgens paspoort/id 
+ Beschikbaar per wanneer, aantal uren/week inzetbaar en geplande vakantie binnen 3 mnd

Omschrijving

De Belastingdienst is van plan om zijn huidige infrastructuur monitoring omgeving te migreren naar Open Source Monitoring alternatieven.We zijn daarom op zoek naar een onafhankelijk specialist op het gebied van Open Source Monitoring die samen met de Belastingdienst een selectie gaat uitvoeren welke Open Source tool(s) geschikt zijn.Te verrichten werkzaamheden:- Vaststellen van de eisen waaraan de tools moeten voldoen.- Selecteren Open Source Monitoring tools.- Uitvoeren Proof of Concept(s) met de geselecteerde tools.- Aanbeveling van de mogelijke oplossingen.We denken aan een inzet periode van 6 maanden (3 dagen per week).
 
Achtergrond opdracht:

 
De Monitoring Tooling afdeling verzorgt generieke monitoring voor o.a. Datacenter Services (DCS) van de Belastingdienst. Deze afdeling monitort de volledige Enterprise omgeving van de Belastingdienst, te denken valt hier aan OS monitoring (m.n Linux en Aix), Middleware (Databases, Webservices, MQ) maar ook transactie en website monitoring.Door de beperkte capaciteit van het team, is de Belastingdienst op zoek naar hulp bij de selectie en keuze van de juiste opvolger voor de monitoring. Onderdeel hiervan is productselectie en het uitvoeren van Proof-of-Concept(s) waarmee aangetoond kan worden dat de gekozen oplossing geschikt is om de huidige tooling op te volgen.
 
Eisen(knock out):
 
HBO werk- en denkniveau
Kennis van en ervaring in het monitoren van Enterprises.
Kennis van en ervaring met de platformen die gemonitord worden (m.n Linux en Aix), Middleware (Databases, Webservices, MQ) maar ook transactie en website monitoring) Kennis van en ervaring met automatische uitrol en configuratie van de monitoring.
3 jaar Aantoonbare kennis van en ervaring met veel gebruikte (Enterprise) Open Source monitoring oplossingen, zoals Zabbix, Prometheus, Influx.
 
Wensen:
 
Analytisch vermogen
Communicatief, goed overzicht kunnen behouden in complexe infrastructuren Resultaatgerichtheid, Zorg voor kwaliteit Beheersing van SQL, ervaring met het werken in databases Unix (AIX en Linux Redhat) Web Access Server (WAS) HBO Diploma, bij voorkeur op het gebied van ICT Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid ITIL
 
Locatie: Apeldoorn