Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

ICT expert applicatiebeheer

2020-09-28 00:00:00

DICTU zoekt een senior lead backend developer die ontwikkelingen aan de backend kan uitvoeren en het backend team kan begeleiden bij het implementeren van nieuwe features en gevraagde wijzigingen. Als lead developer heb je ruime aantoonbare ervaring in soortgelijke backend-ontwikkeltrajecten, bij voorkeur in een omgeving waarbij apps de voornaamste cliënt van de backend zijn en welke volledig via een abstracte API communiceren. Je bent goed bekend met B2C schaalbare ontkoppeling; en hebt gevoel voor de techniek rond B2B integraties (in dit geval, in het primaire proces van de GGD).


Je geeft als lead richting aan hoe bepaalde features worden geïmplementeerd, met inachtneming van security/privacy concerns, kwaliteit, risico mitigatie en randvoorwaarden zoals deadlines. Je ontwikkelt daarbij niet alleen zelf, maar helpt ook de overige developers in het team en coacht en begeleid hen bij het implementeren van features. Daarmee fungeer je tevens als brug tussen stakeholders en het ontwikkelteam. Hierbij sta je boven de materie; en je bent in staat om te bepalen wanneer, bijvoorbeeld, een OWASP principe juist niet van toepassing - of wanneer er juist geen interactie is tussen shared-state en split brain. Als technical team lead ga je nog een stap verder en bepaal je mede hoe de interactie tussen app en backend optimaal kan verlopen, en overleg je niet alleen met backend developers maar ook met app developers wat de beste oplossing is voor een bepaald vraagstuk. Je bewaakt vervolgens de implementatie in zowel frontend als backend.

Achtergrond

De CoronaMelder app is in de afgelopen maanden gerealiseerd. De transitie naar beheer wordt nu in gang gezet, met daarnaast nog enkele grote features die komende maanden geïntroduceerd dienen te worden. Ten behoeve hiervan zijn we op zoek naar een meewerkend technical team lead backend die de doorontwikkeling van de backend kan uitvoeren en begeleiden. Daarbij is de omgeving waarin geacteerd moet worden complex, is privacy en security uitermate belangrijk en is het van groot belang dat de CoronaMelder, al gedownload door meer dan 1 miljoen Nederlands, stabiel blijft en continue blijft functioneren.