Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Informatiebeveiliging Specialist - Den-Haag, Zuid-Holland

2019-07-19 10:13:31
Opdracht:
Als Informatiebeveiliging (IB) Specialist ben jij van vele markten thuis. Je bent inzetbaar in meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de samenhang tussen de IB-ers. Dit doe je vanuit drie hoofdtaken.

Operationele informatiebeveiliging verzorgen Bij vragen vanuit de scrum-teams weet jij met jouw expertise snel en adequaat antwoord te geven. Bij incidenten begrijp je de spoed maar hou je het hoofd koel; je antwoorden zijn kordaat en ruim voldoende om de incidentmanager verder te helpen. Het gerijpte, allesomvattende inzicht bewaar je voor de root-cause analysis. Je bent altijd adviserend. Je bent geen IB-loket waar men een stempel komt halen, je maakt de vrager bewust van zijn verantwoordelijkheid.

Risico’s beheersen Je helpt je team, je productmanager of je directeur inzicht te krijgen in de risico’s. Jij weet met welk risico je naar welk niveau stapt en je adviseert of en hoe een risico gemitigeerd moet worden. Gevraagd en ongevraagd en met gevoel voor verhoudingen breng jij je advies onder de aandacht.

Compliance bewaken Je voert risicoanalyses uit, verricht Privacy Impact Analyses en stelt In Control Verklaringen op. Je bent op de hoogte van de normenkaders voor jouw deel van de dienstverlening en je dossier bewijslast is op orde. Je hebt brede ervaring met IB audits en wanneer de auditor komt (en die komt) sta jij hem te woord en begeleid hem door het dossier wat jij, samen met je team, hebt voorbereid. Jij doorziet denkfouten bij bevindingen en je bent een robuuste gesprekspartner voor de Register EDP auditors die bij ons over de vloer komen.
 
Je hebt ervaring met platform dienstverlening (PaaS) en met name ervaring met de BIR en AVG / GDPR, liefst geschraagd met een CIPP/e training. Je helpt ons met audits uitvragen, voorbereiden en begeleiden. CISA certificering of vergelijkbaar is een grote pré

Eisen:
- Aantoonbaar WO werk en denkniveau, bv door opleiding.
- Ervaring met begeleiden voorbereiden en uitvoeren audits als IB-specialist (min. 2 jaar).
- Ervaring met security awareness (min. 1 jaar)
- Ervaring met AVG/ GPDR (min. 3 jaar)

Wensen:
- Ervaring met scrum werken.
- Ervaring met SAFe framework.
- CISA
- cloud security management
- CIPP/E certificering is een pré

Deadline: 22-07-2019 voor 16:00 uur
Tarief: marktconform
Start: 05-08-2019
Duur: 10 maanden met optie op verlenging
Uren: 36