Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Netwerk specialist

2019-05-03 00:00:00
Je bent verantwoordelijk voor de operationele continuïteit en stabiliteit van onze netwerk infrastructuur. Je configureert, installeert en onderhoudt de infrastructuur en implementeert volgens beleid en de bestaande procedures verschillende hard- en software. Bovendien draag je bij aan het opstellen van netwerkdesigns voor projecten/beheer. Ook beoordeel je projecten op naleving van de netwerkarchitectuur. Als netwerk expert probeer je storingen te voorkomen in de infrastructuur van het netwerk. Daarnaast communiceer je met gebruikers over ICT-gerelateerde problemen. Je lost de problemen voor hen op en rapporteert erover. Ook analyseer je het netwerkgebruik om de prestaties van de infrastructuur te monitoren. Je rapporteert hierover en neemt waar nodig maatregelen. Verder adviseer je bij de inrichting en aanpassing van het netwerk. Daarnaast zorg je dat je kennis op peil blijft door bijvoorbeeld cursussen te volgen. Je deelt nieuwe kennis met collega’s en stelt verbeteringen van de normen en richtlijnen voor op basis van de technologische ontwikkelingen en je ervaringen. Je volgt de technische standaarden binnen je vakgebied en anticipeert op ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. Tot slot voer je ook een aantal beheertaken uit.
  • Ondersteunen van Projecten met een applicatieve en infrastructurele component: ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van netwerkoplossingen.
  •  Netwerk-Infrastructurele- oplossingen ontwerpen en bouwen en Low Level designs opstellen
  •  Beheerwerkzaamheden uitvoeren
Achtergrond opdracht 
Het team Netwerk & Datacenter maakt deel uit van de divisie Cloud. De Divisie Cloud is verantwoordelijk voor het leveren van de Cloud Infra diensten, beheren van alle netwerk en datacenter diensten, het leveren van projecten en het technisch beheren van alle applicaties. Het team Netwerk en Datacenter is verantwoordelijk voor het operationeel beheer van alle generieke netwerkinfrastructuur en Datacenterfaciliteiten van DICTU. Het team is werkzaam in Den Haag en Assen. Het team bestaat uit zo'n 50 medewerkers. Als netwerkbeheerder/expert voer je zeer diverse project- en beheertaken uit, zowel voor externe als interne klanten, waarbij diepgaande technische kennis en goede contactuele eigenschappen van grote waarde zijn. Je fungeert als aanspreekpunt voor de technische werking van de toegewezen ICT-componenten waarvan jij diepgaande kennis hebt opgebouwd en houdt continue het grote geheel in de gaten. Je fungeert als vraagbaak voor je collega's en bent constant bezig om te verbeteren.