Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Projectleider

2019-05-13 00:00:00
Als projectleider dienstontwikkeling ben je de spin in het web tussen de wens van een klant en het projectteam wat de dienst ontwikkelt. Dit doe je binnen een non-profit organisatie die hoogwaardige IT diensten verleent aan onderwijs en onderzoek op het gebied van high-performance computing, cloud, grootschalige dataopslag en dataverwerking en het bruikbaar en deelbaar maken van wetenschappelijke data voor onderzoek.
In het project Virtual Research Environments (VRE) ontwikkel je een geintegreerde dienst voor instellingen gericht op onderzoekers. De dienst bevat componenten voor federatieve dienstverlening zoals authenticatie en autorisatie, cloud orchestratie, data management en software licenties. De behoefte aan een dergelijke geintegreerde dienstverlening past in een open science visie voor nationale infrastructuur dienstverlening. Samen met de architect en product managers van de diverse componenten ontwikkel je standaarden en een referentie architectuur en zorg je voor een voorstel voor service delivery. Met community managers binnen de organisatie wordt de behoefte bij de instellingen aan de dienst in kaart gebracht.

Wat ga je precies doen?
Je bewaakt de projectdeliverables en houdt overzicht in de uitvoering. Je legt verbindingen met andere projecten, met stakeholders, met de interne organisatie om effectief je project te kunnen managen. Je weet goed te prioriteren. Je werkt multidisciplinair samen met collega’s en samenwerkingspartners. 
  • Je bent betrokken bij het project Virtual Research Environments
  • Je bent (mede)verantwoordelijk voor de ontwikkeling van VRE onderzoeksdienstverlening.
  • Je werkt businessmodellen uit voor VRE of voor nieuwe functionaliteit voor bestaande diensten.
Je hebt aandacht voor kwaliteit volgens de richtlijnen en normenkaders. Oog voor security, privacy en continuïteit horen hierbij