Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Projectmanager Security - Den Haag, Zuid-Holland

2020-10-01 11:47:15
Start: 01-11-2020
Duur: 31-12-2021, met optie op verlenging
Uren: 36 uur per week
Tarief: In overleg

Opdrachtbeschrijving
Senior projectmanager security voor Identity & Access management (IAM) project. De IAM projectmanager heeft een prestatiedoelstelling om SSC-ICT beheeraccounts te rationaliseren en onder te brengen in een Role Based ACess (RBAC) systeem dat ingebed is in de organisatie met bijbehorende processen.
Concrete taken zijn het sturen en de coordinatie van:
- Het rationaliseren van beheeraccounts;
- Ontwerp en aanpak hoe een RBAC model vorm te geven binnen de verschillende beheerteams;
- Ontwerp en inrichting van de governance rondom IAM (organisatie, scheiden verantwoordelijkheden, compliancy, etc)
- Ontwerp en implementatie van processen en rapportages
- Met verantwoordelijke teams een implementatie-aanpak vast te stellen hoe RBAC voor hun beheeraccounts vorm te geven;
- Ontwerp, implementatie en invoering van een Identity Management systeem inclusief RBAC binnen SSC-ICT. Deze activiteit is onderdeel van het Transitiespoor Security. Doel van dit werkpakket is om Identity en Access Management voor beheeraccounts binnen SSC-ICT te opmaliseren.
 
Achtergrond Opdracht:
De transitie van SSC-ICT wordt uitgevoerd in vijf sporen. Een van die sporen is het spoor Security. Het spoor staat onder leiding van een spoormanager. Vanuit dit spoor worden diverse (verander)acties in de organisatie uitgevoerd en/of gecoördineeerd; deels in de vorm van formele projecten, deels in de vorm van werkgroepen en deels in de vorm van (gecoördineerde) activiteiten door de lijn.
 
Organisatorische context en cultuur
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.
 
KO criteria (eisen):
HBO / WO diploma van technische richting
IPMA-B/C en/of Prince2 gecertificeerd
CISSP / CISM of vergelijkbare security certificering
Agile/scrum gecertificeerd
Praktijkervaring met project- en programmamanagement in een IT-organisatie of met een grote IT-component. Praktijkervaring met werken in een bestuurlijke context. 5 jr
Ervaring met het agile/scrum werken in groot-zakelijke IT omgeving 2 jr
Ervaring met project(en) op het gebied van identity en access management (IAM) en IAM tooling in infrastructuurmanagement 3jr

Competenties
Bestuurssensitiviteit, plannen en organiseren, analytisch, resultaatgerichtheid, probleemoplossend, omgevingsbewustzijn, netwerken en bruggenbouwen, aansturen organisatie, motiveren, creativiteit. Verbindend tussen bestuurlijke context en de werkvloer; ook inhoudelijk de vertaalslag kunnen maken. Met vakmatige en persoonlijke senioriteit kunnen optreden binnen een diverse en veeleisende context.

Aanvullende kennis:
Ervaring met het werken voor een shared service organisatie met infrastructuurdiensten is een pre. Aantoonbare kennis IT Security en IAM. Kennis van security management en auditprocessen

Overige functiewensen
Ervaring met het intensief samenwerken en challengen van IT engineers en (security) architecten. Ervaring met het frictievlak tussen lijn- en projectorganisatie, en tussen security en technisch beheer. Ervaring met werken onder architectuur.


Reageren kan nog tot dinsdag 6 oktober 08.00 uur door middel van een CV in word format en een korte motivatie met vermelding van beschikbaarheid en tarief. Contactpersoon voor deze aanvraag is Semir Razic