Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Security Architect - Den Haag, Zuid Holland

2019-07-09 11:55:46
Ben jij dé Security Architect die de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de geautomatiseerde informatievoorziening waarborgt? Je stelt hiertoe ontwerpen en adviezen op en begeleidt een juiste realisatie van veranderingen vanuit het Informatiebeveiliging en Privacy perspectief.

Als een van de grootste verwerkers van persoonsgegevens is Informatiebeveiliging en Privacy ontzettend belangrijk. De hoge mate van digitalisering vraagt om innovatieve ideeën, betrouwbare uitvoering en stabiele systemen. Deze omgeving biedt ruimte voor jouw energie.

De security architect werkt in het CISO Office, verantwoordelijk voor informatiebeveiliging en privacy zaken. Je speelt samen met je collega’s een bepalende rol in het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de geautomatiseerde informatievoorziening. Je stelt hiertoe ontwerpen en adviezen op en begeleidt een juiste realisatie van veranderingen vanuit het Security en Privacy perspectief. Een sterke security architectuur zorgt door “security by design” voor een beheersbaar en veilig landschap.

De security architect creëert bij alle betrokkenen een hoog beveiligingsbewustzijn, in lijn met de bedrijfskritische aard van de processen en de classificatie van de informatie die daar in wordt gebruikt. Bij het bedenken en implementeren van nieuwe security concepten, zoals security in de (hybride) cloud, speel je een belangrijke rol. Je bent betrokken vanaf het opstellen van de eisen tot de daadwerkelijke implementatie en toetsing van de oplossing. In deze functie werk je nauw samen met o.a. lijnmanagers, product owners, projectleiders en architecten binnen de verschillende IT domeinen. Je werkt natuurlijk ook nauw samen met collega security specialisten en andere teamleden  die hun focus hebben op security beleid, privacy, risico management en security monitoring. Als senior architect begeleid je ook minder ervaren teamleden. Het profiel Jij bent een ervaren security architect die zijn of haar sporen heeft verdiend. Je denkt in oplossingen en niet in problemen. Je hebt zowel brede kennis van informatiebeveiliging en security oplossingen als diepgaande kennis van enkele deelgebieden daar binnen zoals netwerk security, IAM, cloud security en mobile security. Je hebt kennis van de geldende kaders, wet- en regelgeving en het vastgestelde beleid en past deze toe voor de doelstellingen op het gebied van (informatie-) security.

Je bent klant- en service gericht maar geeft ook duidelijk richting bij het handhaven van het informatiebeveiligingsbeleid. Jouw security producten en adviezen worden breed gedragen, zijn van hoge kwaliteit en passen perfect in de bedrijfsbrede architectuur van het CAK. Je signaleert trends en veranderingen en zorgt voor een continu verbeterproces voor het informatiebeveiligingsdomein van het CAK. Goede uitwisseling van informatie tussen betrokken partijen is daarbij cruciaal. Je onderhoudt contacten met je collega’s buiten en binnen het informatiebeveiliging en privacy domein, maar ook met externe partijen.

Functie eisen:
• Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur informatica met een specialisatie in informatie beveiliging of IT architectuur aangevuld met certificeringen zoals CISSP en CCSP;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift.
• Minimaal 5 jaar praktijkervaring als (security) architect;
• Diepgaande kennis op het gebied van security standaarden, zoals ISO 27001/2, NIST, ISA/IEC-62443 etc;
Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk en kan goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners. ;
• Analytisch sterk maar ook in staat om de vertaling te maken naar plannen en uitvoering;
• Gedegen inzicht en kennis van het ICT domein, de ontwikkelingen daarin en de betekenis daarvan voor de business;
• Kennis van methoden en technieken met betrekking tot het ontwerpen en beschrijven van architectuur in brede zin;
• Kennis van of certificatie in methodieken zoals TOGAF of SABSA;
• Kennis van en/of ervaring met Agile en Scrum is een pré.

Locatie: Den Haag
Startdatum: zsm
Einddatum: 31-12-2019 (met kans op verlenging)
Inzet: 34 uur
Taal aan te leveren CV: NL
Remote: niet mogelijk
Taaleisen: NL + ENG

Reageren kan nog tot donderdag 11 juli 17:00 uur door middel van een cv in  word format en een korte motivatie met vermelding van beschikbaarheid en tarief.