Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Senior adviseur

2019-05-07 00:00:00
De Integratie Dienst Defensie (IDD) levert de portfolio van applicatie-integratieproducten en -diensten en is het kenniscentrum voor integratietechniek en uitvoering. Aanvragen voor advies en uitvoering van applicatie integratietrajecten komen binnen bij de IDD als zelfstandige opdracht op of als onderdeel van een project uit een van de Defensie domeinen. Als ICT consultant IDD begeleid en stuur je applicatie-integratietrajecten vanaf de eerste concrete functionele behoefte tot en met de daadwerkelijke implementatie en in-productiename.
  • Je adviseert klanten over applicatie integratie en maakt hiervoor impact- en probleemanalyses.
  • Je onderzoekt hierbij de consequenties, mogelijke oplossingen, omvang van de werkzaamheden en kosten.
  • Je voert de regie in het realiseren van integratietrajecten en vervult de brugfunctie tussen de functionele en technische aspecten.
  • Je stelt de functionele ontwerpen op voor interfaces en bent het aanspreekpunt voor de ontwikkelaars bij de realisatie.
  • Je voert technische intakes uit voor de aansluiting van applicaties op de integratie infrastructuur, voert systeemtesten uit en begeleid acceptatietesten. Indien nodig programmeer je complexe interfaces/webservices.
  • Je kunt beheer adviseren over technisch aspecten van het IDD met namen op het gebied van de IBM broker (IB10).
Achtergrond opdracht
Vanuit het M&F domein komen veel aanvragen binnen voor de realisatie van interfaces/webservices tussen SAP en andere Defensie systemen of externe systemen. Daar hebben wij binnen het IDD team extra capaciteit voor nodig.