Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Solution architect

2019-05-10 00:00:00
Als solutionarchitect los je vragen van klanten op door, op basis van requirements, oplossingen te ontwerpen. Je houdt hierbij rekening met de flexibiliteit en schaalbaarheid en het verminderen van complexiteit. Bovendien verlaag je de kosten door gestandaardiseerde diensten en producten in te zetten. De uitkomst leg je vast in een projectstartarchitectuur en High Level Designs (PSA&HLD). Hierbij houd je rekening met de Rijksbrede standaarden, de informatiebeveiliging en de DICTU referentiearchitecturen en -standaarden. Vanuit een projectorganisatie neem je deel aan een of meerdere projecten tegelijkertijd. Je begeleidt deze projecten en zorgt dat de architectuur wordt gevolgd in de op te stellen Low Level Designs (LLD/DLD) en de realisatie van de oplossing. Daarnaast ontwikkel je samen met de lead- en enterprise-architecten ICT-beleid met strategische voorstellen en technologische routes naar vernieuwingen voor een hoogstaand portfolio van technische infrastructuurbouwblokken en generieke voorzieningen. Je definieert nieuwe standaarden en schrijft bouwblokken. Specifiek betreft het minimaal de volgende werkzaamheden:

• Uitwerken van nieuwe cloud-services in een servicebeschrijving en een architectuur (kleine HLD en LLD) voor de diensten op het gebied van de DICTU community cloud : compute / storage / netwerk.
• Orchestratie middels BMC tooling
• Minimaal 3x voorstellen schrijven en bouwblokken ontwerpen ter verbetering van de stabiliteit, kwaliteit en capaciteit van de Cloud.
• Richtinggevende deelname bij diverse POC’s en daarna uitvoeringsgereed aanbieden aan project en technische teams.
• Presentatie sessies geven aan klanten over de doorontwikkeling van de DICTU community cloud en aan beheerteams om verder Cloud-denken te stimuleren en uitleg geven over vraagstukken die in de teams leven.
• Ontwerpen / uitwerken van architectuur voor diensten op het gebied van de cloud werkplek.
• Ontwerpen / uitwerken architectuur voor migratie van legacy applicaties naar de DICTU community cloud. - Kan complexe vraagstukken op conceptueel of technisch niveau op basis van functionele eisen en wensen uitwerken in een of meerdere architecturen (PSA/HLD) en deze realiseren in een werkende ICT oplossing. Is in staat om technisch complexe materie te vertalen naar voor bestuurders en managers begrijpelijke taal.
- Het conceptueel kunnen vertalen van business en applicatie architectuur naar Technische architectuur.
Modelleren volgens het juiste beleid. Conceptueel kunnen denken d.m.v. technische verkeersflows en maatregelen op de technische koppelvlakken te kunnen ontwerpen.

Achtergrond opdracht*
Het team Projecten van de divisie Infrastructuur is verantwoordelijk voor alle Klant- en Infrastructuur projecten van de divisie Cloud. De projecten bestaan uit een mix van projecten ten behoeve van onze opdrachtgevers en interne ICT projecten tbv de verandering/vernieuwing van onze infrastructuur. Het team Projecten bestaat uit een mix van projectleiders / solution architecten en ICT Experts. Binnen het team zoeken we een enthousiaste gedreven solution architect ter uitbreiding van het team. Vanuit een projectorganisatie neemt deze solution architect deel aan een of meerdere projecten tegelijkertijd. Hij/Zij begeleidt deze projecten en zorgt dat de architectuur vanuit de door hem/haar opgestelde PSA&HLD wordt gevolgd in de op te stellen Low Level Designs (LLD) en de realisatie van de oplossing. Daarnaast ontwikkelt de solution architect samen met de lead- en enterprise-/domain architecten ICT-beleid met strategische voorstellen en technologische routes naar vernieuwingen voor een hoogstaand portfolio van technische infrastructuurbouwblokken en generieke voorzieningen. Hij/Zij definieert nieuwe standaarden en schrijft bouwblokken.