Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Teammanager Architectuur - Amsterdam, Noord-Holland

2019-05-09 06:43:55
De klant staat aan de vooravond van grote veranderingen op het gebied van processen, gegevenshuishouding en applicaties (het IV-landschap).
Naast een fundamentele vernieuwing van het IV-landschap is het noodzakelijk om bestaande IV-voorzieningen goed te blijven onderhouden. Om de veranderingen op een beheersbare wijze door te voeren is een krachtig architectuurteam onontbeerlijk. Het huidige architectuurteam bestaat uit twee deelteams (totaal 5 bedrijfsarchitecten, 1 informatiearchitect en 2 IT-architecten). De lead-architect geeft inhoudelijk sturing aan de werkzaamheden.
Het huidige architectuurteam presteert niet optimaal. Er ligt veel werk en de samenwerking binnen het team en met de omgeving behoeft verbetering. Daarnaast moet innovatie binnen de organisatie goed gepositioneerd worden. Kansrijke ideeën lopen het risico om niet tot implementatie te komen, waarbij veel tijd en geld verloren gaan.
Werkzaamheden:
- SWOT-analyse van het huidige team, rekening houdend met UWV-brede ontwikkelingen op de architectuurfunctie;
- Maximaal 3 maanden na de start: opleveren van een verbeterplan, geaccordeerd door de IV-regisseur en leadarchitect;
- Uitvoeren verbeterplan: effectueren verbetermaatregelen;
- Maximaal 9 maanden na de start: evaluatie van genomen verbetermaatregelen, inventariseren restpunten en additionele verbetermaatregelen;
- Effectueren restpunten en additionele verbetermaatregelen.
Eisen:
- Universitair werk- en denkniveau: sterk ontwikkeld analytisch en structurerend vermogen, pragmatisch en creatief;
- Aantoonbare hands-on ervaring met ontwikkeling van visies, doelarchitecturen en project start architecturen in algemene zin;
- Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het inhoudelijk en hiërarchisch sturen van architecten teams en managen van stakeholders in de afgelopen 6 jaar;
- Bruggenbouwer in een hoog complexe organisatie met belangenverstrengelingen;
- Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het maken en geven van advies aan senior management, directie en raad van bestuur in de afgelopen 8 jaar.

Startdatum: 27 mei 2019
Einddatum: 31 mei 2020 optie op verlenging
Inzet: 40 uur per week
Tarief: In overleg
Locatie: Amsterdam 

Reageren kan nog tot dinsdag 14 mei 2019 09:00 uur door middel van een cv word format en een korte motivatie met vermelding van beschikbaarheid en tarief.