Freelance opdrachten zoeken

Zoek in het meest complete overzicht van freelance opdrachten.

Testmanager - Leeuwarden/Amsterdam, Friesland/Noord-Holland

2019-05-09 09:20:41
Opdracht-/functiebeschrijving:
We zoeken een ervaren Testmanager voor 36 uur per week in Amsterdam (40%) en Leeuwarden (60%). I.v.m scrumteams is werken op locatie noodzakelijk.

Je locatie wordt: Leeuwarden (60%) en Amsterdam (40%); incidenteel Brussel (met overnachting).

Een enthousiaste, ervaren en pragmatische Testmanager die zowel sterk is als coördinator in complexe end-to-end ketentestomgevingen, maar ook hands-on zijn sporen heeft verdiend.
 
Dit ga je doen:
Als Testmanager ben je, samen met de (±15) testmanagers van andere teams, verantwoordelijk voor het initiëren en coördineren van keten-testen binnen en over de teams.
Jij begeleidt daarbij vanuit  specifieke (keten)testtrajecten. Belangrijk is daarbij de afstemming met de verschillende stakeholders (testmanagers, product owners, ..) binnen en buiten het team  zodat de juiste zaken op het juiste moment uitgevoerd worden.
 
Naast test-management/test-coördinatie zaken en het inhoudelijk rapporteren daarover richting het management, behoren inhoudelijke test-taken (denk aan: bepalen testcoverage en testapproach, testcases maken, interpretatie van testbevindingen, …) nadrukkelijk ook tot je takenpakket.
 
Je werkomgeving:
We werken met multidisciplinaire teams op basis van de principes van Agile en DevOps. Scrum is onze manier van werken, maar indien nodig staan we altijd open voor andere manieren (zoals Kanban b.v.). Als Testmanager heb je zelf geen team, maar doe je een beroep op de collega’s binnen de squads. Het is daarom van groot belang dat je het leuk vind om mensen samen te brengen en vanuit je test-expertise te overtuigen van hetgeen dat nodig is met betrekking tot keten-testen.
 
Je locatie wordt: Leeuwarden (60%) en Amsterdam (40%); incidenteel Brussel (met overnachting).
 
Eisen/wensen
Wie ben jij en wat breng je mee?
  • Je bent een praktisch, zelfstandig, maar ook coöperatief ingesteld persoon van het type “roll up the sleeves and get it done”.
  • Je hebt ruime en praktische ervaring met testtrajecten als testcoördinator/testmanager én tester, in omgevingen waarbij meerdere gekoppelde systemen en teams betrokken zijn.
  • Je hebt specifiek ervaring met testtrajecten van OLTP (Online Transaction) systemen waarbij ook NFR-testen (performance, stabiliteit etc.) een belangrijke rol spelen.
  • Je hebt hands-on ervaring met (functionele en performance) test-tooling.
  • Je bent goed thuis in relevante Best-practices zoals TMap en ISTQB.
  • Je hebt sterke affiniteit met IT & business processen.
  • Je hebt diepgaande kennis van IT en IT-concepten (databases, batches, load balancers, continuous delivery, OTAP straten, API’s, …).
  • Je kan op basis van je IT en business affiniteit de impact en mogelijke oorzaak van testbevindingen goed inschatten, prioriteren en wanneer het nodig is om te escaleren in de organisatie.
  • Je bent business-fluent in Nederlands & Engels.
  • Ervaring met ECM (Enterprise Content Management) systemen is een pré.  
 

Start: z.s.m.
Duur: 6 maande met optie op verlenging
Uren: 32-36 uur per week

Reageren kan nog tot woensdag 15 mei 08:00 uur door middel van een CV in word format en een korte motivatie met vermelding van beschikbaarheid en tarief. Contactpersoon voor deze aanvraag is Semir Razic